Je li današnji sastanak u organizaciji Trojke već osuđen na propast?

7
L. M.
Je li današnji sastanak u organizaciji Trojke već osuđen na propast?
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić, Dragan Čović i Elmedin Konaković

Stranke "Trojke" sazvale su za danas, 29. januar, u Sarajevu, sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih stranaka, uključujući i opozicione, na državnom nivou radi razgovora o izmjenama Ustava BiH.

Sastanak će biti održan u Parlamentarnoj skupštini BiH u 13 sati, a poziv su već odbili SDA, SDS, PDP, DF, NES, Stranka za BiH kao i Lista za pravdu i red.

Kako sada stvari stoje, na sastanak će doći samo Trojka, odnosno SDP, Narod i pravda i Naša stranka, kao i njihovi koalicioni partneri HDZ i SNSD.

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik neće doći na sastanak, ali će poslati predstavnika, iako je već rekao da ovaj sastanak smatra "trivijalanim".  DEMOS i Ujedinjena Srpska će također poslati svoje predstavnike.

Lider HDZ-a Dragan Čović nije optimističan, on je kazao da će teško promijeniti 'i zarez u Ustavu'.

"Bojim se da ćemo mi teško promijeniti i zarez u Ustavu koji danas imamo zbog odnosa koje imamo danas na političkoj sceni. A vidite i te odnose kako ste vi kazali opozicije kako se odnosila prema ovom zahtjevu", rekao je Čović. 

Semir Efendić, predsjednik SBiH, ranije je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da se neće odazvati sastanku.

"Trojka je razgovore počela na Dodikovom imanju, a onda se sjetili da im Dodik i Čović nisu dovoljni da izmijene Ustav", rekao je Efendić.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, kazao je na konferenciji za medije Trojka "zove sve da ih vade iz 'živog blata", nakon dogovora koji su postigli u Bakincima kod Laktaša, na Dodikovom imanju.

Više o tome šta je dogovoreno na Dodikovom imanju čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije