Mešalić kritikuje zastupnike Trojke: "Budžet je raspoređen kao privatna svojina Nikšića i Čovića"

9
Radiosarajevo.ba
Mešalić kritikuje zastupnike Trojke: "Budžet je raspoređen kao privatna svojina Nikšića i Čovića"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mahir Mešalić

Zastupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu Mahir Mešalić oglasio se na Facebooku te kritikovao pojedine kolege iz parlamentarnih klupa. Mešalić se osvrnuo na usvojeni budžet, a kazao je da je Tuzlanski kanton dobio najmanje raspodjelom sredstava.

"Zbog lažnih informacija i u vrijeme informativne blokade te mnogih manipulativnih tumačenja koje plasiraju stranke na vlasti imam potrebu da građanima Tuzlanskog kantona pojasnim, da je budžet Federacije BiH raspoređan kao privatna svojina Nikšića i Čovića, da je Tuzlanski kanton dobio direktnom raspodjelom najmanje sredstava.

Kako navodi, osim za 'rekonstrukciju' vrelovoda, "TK je ostao potpuno zapostavljen u odnosu na sve krajeve u FBiH".

Ne znate šta jesti navečer? Evo nekoliko namirnica koje nutricionisti predlažu

Ne znate šta jesti navečer? Evo nekoliko namirnica koje nutricionisti predlažu

"Odbili su sve moje amandmane a koje se odnose na rekonstrukciju i nastavak izgradnje stadiona 'Tušanj' Tuzla, zatim sredstva za lijekove, opremu te sanitetski materijal za UKC Tuzla i Opću bolnicu 'Dr. Mustafa Beganović' u Gračanici kao i izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli.

Ovi amandmani su odbijeni i rukama zastupnika tkz. 'trojke' sa područja Tuzlanskog kantona, što ću i predočiti javno dokumentima na svom FB profilu, jer nemam pojedine medije u džepu kao neki drugi koji su sramno odbili ova četri amandmana za Tuzlanski kanton i time glasali direktno protiv ljudi koji su ih birali", navodi Mešalić.

Zbog lažnih informacija i u vrijeme informativne blokade te mnogih manipulativnih tumačenja koje plasiraju stranke na...

Posted by Mahir Mesalic on Sunday, January 28, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije