Obavijest / Elektroprivreda BiH o očitanju električne energije u vrijeme pandemije

30. 03. 2020. u 16:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja novog soja koronavirusa, JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

"Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese):

- Srednjebosanski kanton, 080 020 130, [email protected]
- Bosansko-podrinjski kanton, 080 020 131, [email protected]
- Zeničko-dobojski kanton, 080 020 132, [email protected]
- Kanton Sarajevo 080 020 133 [email protected]
- Unsko-sanski kanton, 080 020 134, [email protected]
- Tuzlanski kanton, 080 020 135, [email protected]
- Hercegovačko-neretvanski kanton, 080 020 136, [email protected]

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda", poručili su iz EPBiH.

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec.

JP Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću od strane JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo kupci neće biti oštećeni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA