Elektroprivreda BiH o očitanju električne energije u vrijeme pandemije

Radiosarajevo.ba
Elektroprivreda BiH o očitanju električne energije u vrijeme pandemije
Foto: Glas Srpske / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja novog soja koronavirusa, JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

"Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese):

- Srednjebosanski kanton, 080 020 130, info.edze@epbih.ba
- Bosansko-podrinjski kanton, 080 020 131, info.edsa@epbih.ba
- Zeničko-dobojski kanton, 080 020 132, info.edze@epbih.ba
- Kanton Sarajevo 080 020 133 info.edsa@epbih.ba
- Unsko-sanski kanton, 080 020 134, info.edbi@epbih.ba
- Tuzlanski kanton, 080 020 135, info.edtz@epbih.ba
- Hercegovačko-neretvanski kanton, 080 020 136, info.edmo@epbih.ba

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda", poručili su iz EPBiH.

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec.

JP Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću od strane JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo kupci neće biti oštećeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije