Elek prijetio da će od sutra Sarajevo ostati bez plina, zatim razgovarao s Dodikom: "Nema obustave"

15
Radiosarajevo.ba
Elek prijetio da će od sutra Sarajevo ostati bez plina, zatim razgovarao s Dodikom: "Nema obustave"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i direktor preduzeća "Sarajevo-gas" a.d. Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, nakon današnjeg razgovora, dogovorili su neće doći do prekida isporuke prirodnog gasa na magistralnom gasovodu "Sarajevo-gasa".

"Ostaje obaveza da, nakon novogodišnjeg praznika, bude organizovan sastanak i da bude potpisan novi ugovor o transportu prirodnog gasa za 2024. godinu između 'Sarajevo-gasa' i 'Energoinvesta'", saopšteno je iz preduzeća "Sarajevo-gas".

Podsjetimo, Elek je jutros kazao da će Sarajevo ostati od 1. januara bez gasa, osim ako Dodik ne zatraži da isporuka bude nastavljena.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je ranije da ne bi trebalo da bude obustave gasa od 1. januara naredne godine za područje Federacije BiH, nakon što su u petak, 29. decembra, obavljene konsultacije u vezi sa isporukom gasa na nivou predstavnika vlada RS i FBiH.

Nakon što je hiljade građana bilo uznemireno zbog informacije da će ostati bez plina, ovom predstavom za javnost Dodik je još jednom želio pokazati 'da se za sve pita'. I u tome je uspio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije