Vlada potvrdila: Neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH

6
Radiosarajevo.ba
Vlada potvrdila: Neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Vlada FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH na kojoj je razmatrana aktuelna situacija sa snabdijevanjem gasom u izjavi za javnost je kazao da neće biti obustave isporuke gasa od strane 'Sarajevo - gasa' Istočno Sarajevo za područje FBiH.

"Što se tiče problema sa cijenom gasa, koji nas je zadesio u proteklih nekoliko dana moram
da kažem da smo uz pomoć obje entitetske vlade došli do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH.

U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva enetitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo daljnje korake.

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Naravno, ne samo da smo komunicirali kolega ministar Đokić i ja, nego su i dva entitetska premijera, Federacije BiH i Republike Srpske, gospodin Nikšić i gospodin Višković, također pomogli da do ovog dogovora dođe, tako da nam početkom godine predstoje razgovori na ovu temu", kazao je ministar Lakić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije