Ljubuškić odgovorila Pećancu: Zlonamjerni ste, o svemu će se očitovati advokati

Radiosarajevo.ba
Ljubuškić odgovorila Pećancu: Zlonamjerni ste, o svemu će se očitovati advokati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Služba za zapošljavanje KS

Na današnjoj press konfereciji u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, direktor Nermin Pećanac je iznoseći različite tvrdnje o radnjama u Službi između ostalog prokomentarisao i imenovanje Edine Ljubuškić na poziciju v. d. direktorice Službe o kojem su pisali pojedini mediji.

Reakciju Edine Ljubuškić na navode direktora Pećanca prenosimo u cjelosti:

"U izvještaju sa press konferencije Službe za zapošljavanje KS direktor Službe je spomenuo i moje ime, citiram:

On je prokomentarisao i Edinu Ljubuškić, koja se spominje za novu direktoricu.

"Ona je bila na neki način dijelom i svih ovih stvari o kojem pričamo. Radila je u finansijama", ustvrdio je.“

Navoditi moje ime i prezime u kontekstu bilo kakvog kriminala ili prevara u Službi može biti samo u kontekstu toga da sam ja, Edina Ljubuškić, bila aktivni sudionik rada Porezne uprave FBiH u otkrivanju sheme krađe novca poreznih obveznika. Istovremeno, Porezna uprava FBiH nije završila svoj rad jer postoje osnove sumnje na mnogo veću krađu novca poreznih obveznika od utvrđenog poreznim rješenjem. Pored ovoga, navesti da sam ja radila u finansijama i stavljati taj rad u kontekst finansijskih maliverzacija u periodu od 2006. godine (a ja sam u Sluzbi zaposlena od decembra 2016. godine) i to bez provjere navoda iste, kod moje malenkosti, je zlonamjerno i tendeciozno.

Ovo je nanošenje štete mom ugledu i časti i o tome će se očitovati advokatski tim koji je angažovan za ponižavanja koja sam trpjela od tih istih koji prostačkim rječnikom vrijeđaju sve i svakoga. Moja malenkost je dostupna svim organima za provedbu zakona i jedva čekam da ispjevam kao sojka ptica šta sve znam i da poredam imena svih onih koji moje ime koriste da bi sebe prikrili u nadi da neće odgovarati. Poreznu upravu je frapiralo nepostojanje internih procedura kod jednog tadašnjeg direktora Službe,(desna ruka sadašnjeg direktora), a to se sada i ne spominje.

Na kraju, u Službi za zapošljavanje se KRALO, ali moje ime dovoditi u taj kontekst bez provjere je ciljano i usmjereno na diskreditaciju ne samo mene već i Službe u tom periodu. Ako vas interesuje ko je krao, i prava i jedina istina, o tome ćete moći saznati vrlo brzo, a za to vrijeme molim da objavite ovu reakciju.”, piše u reakcije Ljubuškić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije