Burno u Skupštini KS: Stojanović o naknadama ministrice Agić

Radiosarajevo.ba
Burno u Skupštini KS: Stojanović o naknadama ministrice Agić
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Jasna Agić

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Služba za zapošljavanje KS za prošlu godinu danas se razmatra na sjednici Skupštine KS.

Ova tema izazvala je burnu raspravu među zastupnicima. 

Zastupnici su imali brojna pitanja za ministricu rada i socijalne politike KS Jasnu Agić (SBB), s obzirom da je u periodu o kome se raspravlja, bila predsjednice Upravnog odbora Službe za zapošljavanje KS. 

Zastupnik Igor Stojanović (SDP) pitao je zbog čega nije tražena saglasnost Vlade KS za imenovanje v.d. direktora Službe za zapošljavanje KS, kako je to rađeno ranije. Upitao je i zbog čega mu je produžila mandata za još tri mjeseca nakon isteka šestomjesečnog mandata predviđenog zakonom.

"Zanima me da li je ministrica Jasna Agić bila i član Komisije za kontrolu rada biroa u Službi pored toga što je obavljala funkciju predsjednika UO i time dobijala obje naknade. To vas pitam jer je Ured za reviziju FBiH naredio ukidanje te komisije, a onda se desilo da se nakon naredbe ta komisija preimenovala, a vi nastavili biti član i dobijati nakande", rekao je Stojanović.

Ministrica Agić je odgovorila kako je Služba za zapošljavanje uputila Ministarstvu rada KS prijedog za produženje mandata v.d. direktora 29.11.2019. godine kako bi ga proslijedili Vladi KS, ali da nikada nisu dobili odgovor. Također, tvrdi da su tražili i mišljenje koje nikada nisu dobili.

Kada je riječ o njenom istovremenom angažmanu u UO i Komisiji za kontrolu Službe, kazala je da je Komisija mnogo prije osnovana i da je samo obaviještena da su članovi UO u jedno i članovi komisije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije