Edin Ramić o ostavci Asima Sarajlića: Neka sada svi isto urade koji su dobili posao

Radiosarajevo.ba
Edin Ramić o ostavci Asima Sarajlića: Neka sada svi isto urade koji su dobili posao
FOTO: Radiosarajevo.ba / Emir Ramić

Ostavku Asima Sarajlića na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA) komentarisao je njegov stranački kolega Edin Ramić.

Potpredsjednik SDA i zastupnik u Narodnoj skupštini RS je na svom Facebook profilu napisao:

"Oni 'bezgriješni' SDA-ovci koji su proteklih dana po Asimu bacali drvlje i kamenje, neka ga slijede i odstupe sa pozicija u stranci ili sa poslova u javnom sektoru, koje su dobili zbog privilegija članstva u stranci ili bliskosti sa onima koji odlučuju... U današnjem vremenu bi 'grješnica' bila kamenovana ne da se pokažu bezgrešni, nego upravo da se sakriju grijesi."

Asim Sarajlić podnio ostavku na sve funkcije u SDA

Podsjećamo, Sarajlić je bio predsjednik Kadrovske komisije i jedan od potpredsjednika SDA.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka
Oglasio se i Abdulah Skaka o aferi "Asim", evo šta je poručio
Aljoša Čampara o aferi "Asim": Sarajlić mora biti smijenjen

Ostavku je podnio nakon što je nakon afere "Asim" odnosno nakon što je gradonačelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio audio-snimak na Facebooku u kojem je jedan od aktera i Sarajlić, a koji, navodno, svjedoči o lobiranju za glas jednog delegata na izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDA. Na snimku se čuje kako Sarajlić navedenom delegatu daje obećanje da će mu zaposliti suprugu ako bude glasao za Fikreta Prevljaka koji je bio protukandidat Efendiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije