Džaferović sa novim američkim ambasadorom u BiH: Prijateljski odnosi dvije zemlje

0
Radiosarajevo.ba
Džaferović sa novim američkim ambasadorom u BiH: Prijateljski odnosi dvije zemlje
Foto: Predsjedništvo BiH / Džaferović i Michael Murphy

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, za koje je istaknuto da su izuzetno dobri i prijateljski.

Bilo je riječi o aktuelnoj situaciji u Evropi, regiji Zapadnog Balkana, a naročita pažnja posvećena je procesima u Bosni i Hercegovini.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i proces euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović istakao je da su Sjedinjene Američke Države dokazani prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine, koji je dao presudan doprinos zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, zaključivanju Daytonskog mirovnog sporazuma i provođenju brojnih reformi tokom 27 godina njegove implementacije. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Murphyju u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješan mandat u predstojećem periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije