Džaferović: BiH je velika ideja, neka se kane ćorava posla

6
Radiosarajevo.ba
Džaferović: BiH je velika ideja, neka se kane ćorava posla
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Delegacije svih nivoa vlasti danas su učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, odale počast šehidima i prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

Među prisutnima su bili i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferovič je čestitao svim građanima ovaj značaj praznik za našu domovinu.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

"Danas je prilika da se još jedanput, a to ćemo raditi uvijek, sjetimo svih onih koji su najzaslužniji što uživamo u slobodi koju imamo, a to su oni koji su položili svoje živote i utkali ih u demokratku i cjelosvitu BiH. Demokratska BiH, cijelovita BiH, je ustvari naša sloboda. Trebamo da nastavimo da se borimo za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, za koju su se borili najbolji sinovi ove zemlje. Radimo to proteklih 30 godina. Postoje snage koje nas spriječavaju. Naprravili smo ogromne pomake, ogromne iskorake, ali to još uvijek nije ono za što su se borili najbolji sinovi BiH", rekao je Džaferović.

Prema njegovim riječima, postoje opstrukcije i ideje koje su u ratu poražene, "ali danas u miru političkim sredstvima pokušavaju realizirati ono što ni u ratu nisu".

"Moja im je poruka da se kane ćorava posla. Nikada u tome neće uspjeti. BiH je velika ideja, a mnogo su se veći igrači razbili o BiH i završili u Hagu", rekao je, između ostalog, Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije