Džaferović: Najlegitimniji za gradonačelnika Mostara dr. Zlatko Guzin

5
Fena
Džaferović: Najlegitimniji za gradonačelnika Mostara dr. Zlatko Guzin
Fena / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je u četvrtak u Mostaru kako želi da se volja građana Mostara što prije prenese kroz lokalno vijeće i na sve druge dijelove vlasti te pozvao 'probosanski blok' unutar mostarskog Gradskog vijeća da se konačno ujedini i podrži dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara.

"U Gradskom vijeću Mostara postoji jedna grupacija probosanski orijentiranih političkih stranaka koja ima 18 vijećnika, što je većina u Gradskom vijeću Mostara. U okviru toga postoji kandidat koji je najlegitimniji od svih kandidata u okviru te grupacije i ja pozivam taj blok da se konačno ujedini i da podrže najlegitimnijeg kandidata za gradonačelnika Grada Mostara, a to je Zlatko Guzin", izjavio je Džaferović uoči svečane sjednice Senata mostarskog Univerziteta "Džemal Bijedić".

U nastavku sjednice Gradskog vijeća, kako je dodao, očekuje da se dr. Guzin izabere za mostarskog gradonačelnika.

"U Mostaru, multietničkom gradu, treba uspostaviti vlast koja će garantirati ravnopravnost svakom čovjeku, svim građanima koji žive u Mostaru i mislim da je to moguće i da to treba uraditi sada kroz ovo Gradsko vijeće koje je konstituirano nakon održanih izbora i mislim da je najbolja garancija za to izbor dr. Guzina za gradonačelnika Grada Mostara", poručio je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije