Džaferović i Dodik dočekali delegaciju Ujedinjenog Kraljevstva: Pogledajte susret

3
Radiosarajevo.ba
Džaferović i Dodik dočekali delegaciju Ujedinjenog Kraljevstva: Pogledajte susret
Predsjedništvo BiH / Delegacija Ujedinjenog Kraljevstva u Predsjedništvu BiH

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik dočekali su večeras delegaciju Odbora za vanjsku politiku parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva u Predsjedništvu BiH. 

S obzirom da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić pozitivan na koronavirus, nije prisustvovao sastanku. 

Prethodnih mjeseci parlament Ujedinjenog Kraljevstva iskazao je snažan interes za situaciju u BiH, uključujući i održavanjem nekoliko tematskih debata i upućivanjem parlamentarnih pitanja vezanih za BiH.

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva.

Razgovarano je o vanjskoj politici Ujedinjenog Kraljevstva, s posebnim akcentom na regiju Zapadnog Balkana i Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su istakli značajniji interes za situaciju u Bosni i Hercegovini, te izrazili podršku pozitivnim procesima.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević. U delegaciji Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su bili Tom Tugendhat, Liam Byrne, Neil Coyle, Alicia Kearns, Bob Seeley, Henry Smith, Royston Smith, Graham Stringer, te ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

Tokom trodnevne posjete BiH, delegacija Velike Britanije će sagledati postojeću političku situaciju, regionalni kontekst i ulogu UK u pružanju podrške pozitivnim promjenama. 

Kako je izgledao susret u Predsjedništvu pogledajte u videu u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije