Dodik je ponovo ljut na Komšića: "On je uzurpator"

14
Radiosarajevo.ba
Dodik je ponovo ljut na Komšića: "On je uzurpator"
FOTO: Arhiv / Željko Komšić i Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ponovo je ljut na Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Očekivano, Dodika je naljutilo Komšićevo obraćanje Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Dodik je svoje strelice i jutros "odapeo" putem agencije Srna poručivši kako Komšićevo obraćanje "nije usaglašeno na Predsjedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čovjeka koji je uzurpirao i mjesto na kojem se nalazi".

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Nastavio je kako Komšićevo obraćanje "sadrži niz neistina, paušalnih ocjena i netačnih kvalifikacija", te da je "u funkciji zbunjivanja evropske i svjetske javnosti".

"Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i RS i FBiH.

Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, dio je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije", nabrajao je Dodik, ponovo bez argumentiranja.

Pa je još na kraju, i opet bez ikakvih argumenata, zaključio kako je ovo Komšićev izlet, čemu je on sklon, te da ovim ruši i Ustav (?) ali i povjerenje u državi (?).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije