... / Komšić: "Situacija je neuobičajena, obraćam vam se iz svog doma u Sarajevu..."

25. 01. 2022. u 14:00:00 A. S.

Shares: 0

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozitivan je na koronavirus.

Komšić je ovo potvrdio u uvodu svog današnjeg obraćanja na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

"Situacija je neuobičajena, obraćam vam se iz svog doma u Sarajevu, a ne iz zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine jer sam pozitivan na koronu", kazao je Komšić u pozdravnoj poruci putem videolinka.

A nakon toga nastavio:

"Politike 1990-ih godina koje su dovele do rata prisutne i danas u Bosni i Hercegovini, ali da su metod ratnog osvajanja, zamijenili političkim i diplomatskim sredstvima, odnosno, takvi i dalje nastoje da realizuju svoje ratne ciljeve ali u mirnodopskim uslovima", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u svom obraćanju Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

U uvodnom obraćanju, Komšić je podsjetio da je Bosna i Hercegovina zemlja sa tradicijom dugom skoro hiljadu godina, koja je u različitim vremenskim periodima, imala svoja različita unutrašnja uređenja. Potom je pobrojao sva uređenja i istakao:

”U ovim pobrojanim vremenskim periodima, Bosna i Hercegovina nije nikad bila zemlja podijeljenog ili segmentiranog društva, niti je postojao bilo koji oblik diskriminacije njenih građana”.

Ostatak govora Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, možete pročitati na linku OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (34)