25. januara / Na Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope obratit će se Željko Komšić

21. 01. 2022. u 13:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obratit će se na Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope 25. januara saznaje Radio Sarajevo.

Komšić će održati govor povodom 20. godišnjice od prijema Bosne i Hercegovine u Vijeće EU.

Također saznajemo da su zastupnici Republike Hrvatske u Vijeću Evrope, kao i zastupnici HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, u proteklom periodu bezuspješo lobirali s ciljem da sprječe obraćanje Komšića u Vijeću Evropom.

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope učestvovat će, u online formatu, na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSSE, koje će se od 24. do 28. januara ove godine održati u Strazburu.

Na zimskom zasjedanju PSSE očekuje se izbor rukovodstva, Stalnog komiteta i radnih tijela PSSE.

Parlamentarci bi trebalo da razmotre izvještaje posmatračkih misija sa
predsjedničkih izbora u Bugarskoj i parlamentarnih izbora u Kirgistanu, koji su održani u novembru prošle godine. Posebnim događajima u Strazburu će, tokom zimskog zasjedanja PSSE, biti obilježen Međunarodni dan posvećen sjećanju na žrtve holokausta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)