Džaferović: BiH će biti odobreno 68 miliona eura za podršku zdravstva i ekonomije

Radiosarajevo.ba
Džaferović: BiH će biti odobreno 68 miliona eura za podršku zdravstva i ekonomije
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović kazao je za BHT1 da je razgovarao sa komesarom za proširenje Europske unije koji mu je kazao da će naša zemlja od EU dobiti dodatna novčana sredstva u iznosu od 28 miliona eura za zdravstvo i 40 miliona namijenjenih za podršku ekonomiji. 

”U razgovoru sa evropskim komesarom za proširenje naglasio sam da nam najviše nedostaje medicinska oprema, prije svega su nam najpotrebniji respiratori, testeri i zaštitna sredstva. Obavijestićemo Evropsku komisiju da ćemo pristati na njihovu pomoć”, rekao je Džaferović za BHRT.

Govoreći o tome da li su bh. vlasti pravovremeno reagovale na pojavu pandemije, Džaferović naglašava:

“Mogli smo i ranije poduzeti određene mjere, ali posmatrajući šta se dešava u Evropi možemo reći da se BiH za sada uspješno nosi sa pandemijom. Mnoge mjere smo poduzeli mnogo prije drugih razvijenih zemalja u Evropi koje su sada pogođene pandemijom koronavirusa”, naveo je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije