Dodik i Lavrov: "Putin i u ovim trenucima ne zaboravlja RS i razmišlja o nama"

Srna
Dodik i Lavrov: "Putin i u ovim trenucima ne zaboravlja RS i razmišlja o nama"
Anadolija / Sergej Lavrov i Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom o aktuelnoj situaciji u kojoj se našla BiH, kao i cijeli svijet, izazvanoj pandemijom virusa COVID-19.

Dodik je rekao Srni da se Lavrov interesovao za stanje nakon epidemije koronavirusa i obećao da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla u ovoj teškoj situaciji.

"Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za RS i BiH koji je neophodan u borbi protiv koronavirusa. Zamolio sam ruskog šefa diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lijekovi iz Rusije budu dostupni u RS-u i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv epidemije širenja virusa i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU", istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH rekao je da je prenio Lavrovu da BiH ulaže maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječi širenje epidemije virusa COVID-19.

"Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesovanju za situaciji u RS-u i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvijek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji i u ovim trenucima ne zaboravlja na RS-u i razmišlja o nama", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije