Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'

20
A. S.
Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'
Foto: Privatni album / Ćamil Duraković

Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentirao je skandalozne najave iz pojedinih medija iz bh. entiteta RS o navodnom okupljanju Bošnjaka kod Memorijalnog centra u Potočarima, nakon incidenta koji su izazvali putnici iz vozilo beogradskih registracijskih oznaka.

"U nedjelju, 5. maja na ulazu u Memorijalni centar u Srebrenici bila je patrola MUP-a RS koja je zaustavljala vozila u svojoj redovnoj kontroli. U jednom trenutku su zaustavili jedno vozilo beogradskih tablica, ubrzo je nastala galama. Vjeruje se da je bio neko od njih u pripitom stanju, pa je više galamio. Tada su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji osiguravaju Memorijalni centar, reagirali i došli da vide šta se dešava", priča Duraković za Radiosarajevo.ba.

Tada je došlo do incidenta, koji je rezultirao hapšenjem jedne osobe srpske nacionalnosti koja živi u Beogradu, koja je i dalje u prizvoru.

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

"Kada su prišli pripadnici Direkcije, pijani vozač je rekao „Pobiću vas sve“, došlo je do hapšenja i  ta osoba je i sada u stanici. Dobio je prekršajnu prijavu Nnapad na službeno lice koje osigurava Memorijalni centar. To mu se stavlja na teret", dodao je Duraković.

Naš sagovornik kaže da je situacija u Srebrenici mirnas.

"Režimski mediji iz RS, da tako kažem, 'lupili' su vijest koja je podigla paniku u narodu i tu je nastao problem. Građani u Srebrenici žive najnormalnije", smiruje tenzije Duraković.

Zanimalo nam je šta očekuje da će se dogoditi 15. maja, nakon što se na Generalnoj skupštini UN-a izglasa Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

"Apsolutno ne očekujem ništa. I političari, i mediji, i građani trebaju reducirati izjave i pisanje i ne dizati tenzije. Usijane glave u Bosni i Hercegovini nikome ne trebaju", kazao je Ćamil Duraković u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije