Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

6
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"
Foto: Privatni album / Ćamil Duraković

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković oglasio se povodom obraćanja članice Predsjedništva Željke Cvijanović pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Duraković se tim povodom oglasio na društvenoj platformi X (nekadašnji Twitter), a njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Iskren da budem, zadovoljstvo je slušati kada predsjedavajuća Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović kaže 'in our country'", napisao je Duraković na platformi X.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Podsjetimo, zasjedanje je sazvano na zahtjev Rusije – koja je kao razloge navela narušavanje sigurnosne situacije i rizike podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Iako se kao razlog zahtjeva za održavanje sjednice Vijeća sigurnosti ne navodi nacrt rezolucije o genocidu o Srebrenici, diplomatski izvori u New Yorku prenijeli su da je razlog zasjedanja povezan sa tim, pošto Srbija i Rusija aktivno lobiraju protiv te rezolucije.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je zatražila obraćanje, a taj zahtjev je uputila Rusija.

Govor visokog predstavnika Christiana Schmidta možete pročitati na linku OVDJE, a prije njega je govorila i Željka Cvijanović.

Njeno napadanje ministara Zukana Heleza i Rame Isaka možete pročitati na linku OVDJE, a govor na linku OVDJE.

Sjednicu Vijeća sigurnosti UN o BiH možete pratiti na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije