Društvene mreže o jučerašnjem govoru Arijane Memić: Alisa, bojiš li se Boga!?

A. S.
Društvene mreže o jučerašnjem govoru Arijane Memić:  Alisa, bojiš li se Boga!?
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / S devetih protesta porodice Memića u Sarajevu

Arijana Memić, sestra Dženana Memića,  mladića koji je stradao 8. februara 2016., dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži, u subotu je imala emotivan govor tokom obraćanja 3.000 prisutnih Sarajlija i građana Bosne i Hercegovine.  

Ona je u svom 15-minutnom govoru, između ostalog, naglasila da je Alisa izdala njenog brata i da ga je upravo ona odvela u smrt. 

Arijana Memić obratila se djevojci Dženana, Alisi Mutap: Izdala si ga i odvela u smrt

Potresni Muriz Memić: Sanjao sam Dženana ponovo, rekao mi je...

Muriz Memić: Trebaju mi svi koji mogu da mi pomognu, ljudski i bratski u mojoj nevolji

Na društvenim mrežama nakon govora Arijane oglasili su se brojni prijatelji, građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, koji su iznijeli svoje mišljenje, ali i porodici memić dali podršku:

Mi prenosimo neka od njih:

"Ne razumem koga kriju i što kriju. Da je njihovog nekoga tako, isti dan bi mu zabili nož u leđa. Sta krijete i stitite ubice, umesto svoj narod! Sram vas bilo državo! Pravda za Dženana! U laži su kratke noge, samo strpljena i snage familiji koja je ostala iza njega!", napisala je Gordanka Knežević.

"Draga Arijana ja vam se divim, imam i ja brata ne smijem ni da pomislim kroz šta prolaziš, živim za taj dan kada će se ova farsa više završiti, šta da kažem. Samo neka vam je Bog dragi na pomoći i da vam da snage da izdržite do kraja", dodala je Dženita Sinanović-Rasumović.

"Samo naprijed za pravdu, ne smije se stati, jer je bagra skroz zaglibila. Dokažimo da mi nismo retardiran narod već su nam retardirani političari, pravosuđe i MUP. Pokažimo im gdje im je mjesto, a to je iza rešetaka. Zajedno do pobjede", napisala je Munevera Hamzić.

Komentari na Facebook stranici Pravda za Dženana - undefined

PrtScr: Komentari na Facebook stranici Pravda za Dženana

Sedina Mujčin Belko je napisala:

"Ima li ta djevojka imalo savjesti, srca... Da li može mirno spavati!? Da Allah dragi da istina što prije izađe na vidjelo, ništa neće biti vječno skriveno".

Amira Džipa je bila posebno emotivna:

"PRAVDA ZA DZENANAPRAVDA ZA DAVIDALOVA,LOVA ZA LOVU GNJIDE REŽIRAJU SVE, PODRŠKA PORODICI MEMIĆ I DRAGIČEVIĆ". 

"Pravda za Dženana... Kakva je to zemlja gdje narod traži pravdu i istinu. Dženanovoj porodici nek Dragi Allah podari snage da istraju u svom naumu, da se sazna ubica, da svako odgovara za svoje postupke. Alisa Mutap, bojiš li se Boga", pitala je Tahira Mujkanović.

Džemila Šogorović je rekla: 

"Žao mi je što imam mogućnost jedino putem društvenih mreža dati podršku porodicama koji protestnim skupovima pokušavaju doći do istine. Ali eto iako je malo, puna podrška familijama stradalih mladića. KO JE UBIO DŽENANA? KO JE UBIO DAVIDA?". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije