Druga grupa državljana BiH i njihovih porodica stigla u Sarajevo iz Pojasa Gaze

4
Radiosarajevo.ba
Druga grupa državljana BiH i njihovih porodica stigla u Sarajevo iz Pojasa Gaze
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dolazak druge grupe građana BiH iz Pojasa Gaze u Sarajevo

Grupa od 11 građana Bosne i Hercegovine i njihovih članova porodica stiglo je na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Tamo su ih dočekale njihove porodice, kao i mnogi građani Bosne i Hercegovine koji su sretni što su njihovi sugrađani na sigurnom. 

Sutka Elbarrawi, koja je evakuisana iz Pojasa Gaze, za portal Radiosarajevo.ba je izjavila: "Sad smo uspjeli da dođemo iz Egipta. Potrešeni smo, ne znamo ni šta se dešava, ali to je normalno.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Pola članova moje porodice su bili stigli tu prije par sati, a ja sam s ostalim članovima sada stigla. Jako je teško, čak imam sina tu kojeg nisam vidjela godinama, moje kćerke ga nisu vidjele. Svi su s nama bili jako ljubazni, naše ambasade u Istanbulu i Egiptu. 

Ovdje su nas lijepo dočekali, ministarstvo vanjskih poslova, svi su jako ljubazni s nama. Ali izvinite, nemojte pogrešno da nas shvatite, mi nismo tu našim srcem, našom glavom, našim srcem. Mi smo tu, ali naš je život tamo. Sve je ostalo iza nas porušeno.

Svijet koji me volio i cijenio kao majku, kao sestru, ostali su da ginu tamo. Ne mogu ja misliti samo na sebe. Teško je. Nadam se da će sve biti dobro, ali tu je veliki pritisak i velika krv lije." 

Podsjetimo, grupa od 26 građana BiH i njihovih srodnika došla je tokom dana u prvoj grupi na Međunarodni aerodrom Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije