Draško Stanivuković sutra stiže u Sarajevo

5
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković sutra stiže u Sarajevo
Printscreen / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banje Luke, u srijedu putuje u Sarajevo, gdje će mu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH biti predat certifikat o izboru za gradonačelnika, a već dan kasnije (četvrtak) uslijedit će primopredaja dužnosti, potvrdili su izvori Srpskainfo.

Zanimljivo je da će se to dogoditi na katolički Badnji dan, a to ne znači da će gradski činovnici koji slave Božić, biti uskraćeni za obilježavanje praznika.

"Oni koriste slobodne dane za vjerske praznike, koji im po zakonu sleduju, ali u ponedjeljak treba da se vrate na posao, jer očekujemo susret sa novim gradonačelnikom", naveo je izvor. 

Inače, odlazeći i novoizabrani gradonačelnik Banje Luke se još nisu sastali, a primopredaju su dogovorili preko saradnika.

Igor Radojičić se još od izbora potpuno povukao iz javnosti.

Posljednji put se na svom Facebook profilu oglasio 22. novembra, kada je, nakon liječenja od koronavirusa, iz UKC RS otpušten kući.

Nedavno mu je preminuo otac, ali je sahrana i komemoracija protekla bez prisustva šire javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije