Draško Stanivuković se opet požalio: "Zatvorena su mi vrata samo jedne televizije!"

11
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković se opet požalio: "Zatvorena su mi vrata samo jedne televizije!"
Printscreen / Draško Stanivuković

Novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković postao je ovih dana regionalna medijska zvijezda.

Kako kaže sramotni Stanivuković, koji negira genocid u Srebrenici, na termine za intervju s njim čekaju i neki mediji iz Njemačke, Italije i Austrije.

"Jedino sam na Radio-televiziji Republike Srpske i dalje nepoželjan. Dakle, samo u mom gradu, u mojoj Republici Srpskoj, zatvorena su mi vrata javnog servisa", rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Podsjeća da je gostovao na svim televizijama i govorio za medije u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici i tvrdi da to ne radi zarad lične promocije nego zato što hoće da bude “najbolji ambasador Banja Luke”.

"Želim da predstavim Banja Luku u najljepšem svjetlu, jer to naš grad zaslužuje. Možemo za kratko vrijeme otvoriti vrata grada, razbiti predrasude i podjele među ljudima, posvetiti se privredi, razvoju poslovnih zona, otvoriti grad prema Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i drugim gradovima u regiji, i ja već radim na tome. Mnoge sam kontakte već uspostavio i, čim preuzmem dužnost gradonačelnika, vidjeće se prvi efekti tog otvaranja", rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivuković smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

"Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određenog teritorija. Je li bila namjera u tom smislu da svi budu protjerani? Srebrenica je dio BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s tog teritorija, o namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizirano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod. Predstavljam jednog modernog političara koji voli sve druge ljude. Ne bježim od grešaka. Ako je netko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", kazao je. 

Na pitanje priznaje li presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, poručio je da ne priznaje "ništa od tog suda".

"Taj sud je nanio veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča", kazao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije