Draško Stanivuković smijenio još jednog direktora

2
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković smijenio još jednog direktora
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković u razgovoru sa saradnicima

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banja Luke, jučer je u večernjim satima na svom Facebook profilu objavio da je smijenio direktora preduzeća "Toplana" Miću Milovanovića.

Milovanović je v.d. još od 2016. godine, prije čega je bio direktor. Ovo preduzeće, kako je rečeno iz Gradske uprave, je jedan od najvećih gradskih gubitaša sa dugom većim od 80 miliona KM.

Na njegovo mjesto imenovan je Zoran Kiza, master za obnovljive izvore energije. 

Pored toga, Stanivuković je najavio da njegov "Tim za reviziju" u petak iznosi brojne dokaze o kriminalu i korupciji u Banjoj Luci.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

"Otpustio sam direktora kompanije "Toplana", jer niko nije imao hrabrosti to učiniti nakon decenija lošeg upravljanja i miliona gubitaka koje je stvorio od upravljanja ovom kompanijom.

Obračun s gubitnicima, negativnim pojavama, kriminalom i određenim lobijima započeo je u Banjoj Luci prvog dana naše pobjede. Ovaj korak je nastavljen ovim korakom. Cilj nam je preispitati sve što je u Gradskoj upravi urađeno u protekle dvije decenije.

"Revizorski tim" u petak u 12.00 sati izvodi brojne dokaze o kriminalu i korupciji, ali konačni udarac tim pojavama zadaju Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ovim putem pozivam sve relevantne institucije da se uključe", napisao je Stanivuković na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije