Dramatičan govor premijera Edina Forte: Ne želim da Sarajevo postane novi Bergamo

12
A. S.
Dramatičan govor premijera Edina Forte: Ne želim da Sarajevo postane novi Bergamo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / S današnjeg pressa

Skupština Kantona Sarajevo danas na hitnoj sjednici, koja je počela nešto iza 12 sati, razmatra informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj koronavirusom, kao i mjerama koje se poduzimaju u nadležnim institucijama.

Dnevni red bit će utvrđen na samom početku sjednice, a dogovoreno je da se zastupnicima obrate predstavnici zdravstvenih institucija, KCUS-a, Opšte bolnice "Prof.dr Abdulah Nakaš", Hitne pomoći... predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva Haris Vranić, kao i članovi Vlade.

Prvi se obratio premijer Kantona Edin Forto, koji je uputio dramatičan apel građanima.

"Javnosti se morate obratiti jasno, i govoriti istinu i ništa više od istine. Sarajevo je najveće žarište trenutno u Europi. Ne želim da postanemo novi Bergamo i učinit ćemo sve da tako ne bude", kazao je Forto.

On je podvukao da je situacija u Kantonu Sarajevo krajnje ozbiljna i da očekuje podršku od Skupštine.

"Dva aspekta su bitna - jedan zdravstveni, drugi ekonomski. Od Skupštine očekujem da nam daju podršku, kako bismo mogli adekvatno reagirati u slučaju pooštravanja trenutnih mjera", dodao je Forto i dao riječ ministru Harisu Vraniću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije