Drama u karantinu u Banjoj Luci okončana: Hitna odvezla zaraženog pacijenta

Radiosarajevo.ba
Drama u karantinu u Banjoj Luci okončana: Hitna odvezla zaraženog pacijenta
Foto: RAS Srbija / Goran Šurlan / Banja Luka

Pacijent zaražen koronavirusom izazvao je pravu pobunu u banjalučkom Srednjoškolskom domu gdje građani prijete da će pobjeći iz karantina, piše Srpskainfo.

"Čovjek je prošle sedmice došao sa granice i kao i svakome prvi pregled na granici pokazao je da nema temperaturu. Nakon sedmicu dana rade se testovi i tom čovjeku je nalaz bio pozitivan", ispričao je jedan od Banjalučana koji je smješten u karantnin u Srednjoškolskom domu, gdje borave oni koji su ušli u RS.

Problem je nastao nakon što je došao rezultat testiranja koji je bio pozitivan.

"Umjesto da idemo kući sada su nam rekli da moramo ostati, ovo samo ima u RS-u, zovite sve novinare da vide šta nam rade", komentarišu građani, piše Srpskainfo.

Međutim, najveći problem u svemu je što je zaraženi Banjalučanin bio u kontaktu sa više ljudi obzirom da je boravio sedmicu dana u karantinu u Srednjoškolskom domu. Posebno zabrinjava činjenica što je u dodiru bio i sa osobama koje su u međuvremenu puštene kućama.

 

Drama je okončana, nakon što su građani koji su u karantinu dozvolili da Hitna pomoć odveze pacijenta za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Nekoliko trenutaka prije nego što se to desilo, sa osobama u domu razgovarao je visokorangirani policijski službenik.

U holu Srednjoškolskog doma i dalje je okupljeno više osoba koje neprestano traže da budu testirane kako bi nakon rezultata otišli svojim kućama.

"Ovdje u sobi leži jedan čovjek sa gangrenom na obje noge koji danima ne pije lijekove. Zar se ovako postupa sa svojim građanima", izjavio je revoltirani Banjalučanin koji je smješten u karantin Srednjoškolskog doma gdje se inače nalazi 30 građana piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije