COVID-19 / Nove odluke u RS-u: Dozvoljeno kretanje između općina vikendom

08. 05. 2020. u 15:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar zdravlja RS, Alen Šeranić, naglasio je da će tokom vikenda građani moći da se kreću između gradova i opština u RS.

"Nošenje maske je obavezno bez obzira na to da li ste sami u šetnji napolju ili ne", precizirao je Šeranić i dodao da je danas štab razmatrao zaključak po pitanju dolaska stranaca iz poslovne zajednice u BiH, i definisano je šta treba da podrazumijeva taj dolazak.

"Omogućili bismo određenu poslovnu djelatnost na ovaj način, nakon odluke Savjeta ministara BiH", naveo je Šeranić nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Usaglašena je, navodi, nabavka brzih antigenskih testova, što je preliminarni test koji se radi. Zadužen je Institut da obavi ovu nabavku. Razgovarali smo i o obavljaju dezinfekcije u poslovnim subjektima i kod preduzetnika i oni treba da se vode upustvom Instituta za javno zdravstvo, naglasio je Šeranić.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA