Zatvoren karantin: Sobe na Bjelavama pripremaju za studente

Radiosarajevo.ba
Zatvoren karantin: Sobe na Bjelavama pripremaju za studente
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Studentski dom Bjelave

Karantin u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu jzatvoren je prije 10-ak dana, a objekat se priprema za povratak studenata, kazao je koordinator karantina Ahmet Mulaibrahimović.

"Karantin na Bjelavama je zatvoren prije deset dana, sve osobe koje su ovdje boravile otišle su svojim kućama. Naredbom Kriznog štaba u FBiH je još uvijek na snazi stanje nesreće i od ovog štaba isključivo ovisi kad će se studenti vratiti u studentsko naselje Bjelave", kazao je Mulaibrahimović.

Istakao je da je Studentski dom Bjelave zajedno s Vladom KS uspješno obavio zadatak koji im je naložio Federalni krizni štab.

"Karantin je protekao u najboljem redu uz par manjih incidenata, ali to je razumljivo za osobe koje su boravile u karantinu. Trenutno radimo na pripremi objekata koji su bili u funkciji karantina. Objekti se kreče, čiste, a dezinfekcija je urađena u svim objektima", kazao je Mulaibrahimović.

Kroz Karantin na Bjelavama ukupno je prošlo 218 ljudi.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije