Dopredsjedavajući Dragolovčanin o optužbama iz Općine Stari Grad

N. Ka.
Dopredsjedavajući Dragolovčanin o optužbama iz Općine Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad / Zgrada općine Stari Grad u novom ruhu

Današnja sjednica Općinskog vijeća Stari Grad je prekinuta. Pojavila se je informacija da je jedan od uposlenika Civilne zaštite Stari Grad zaražen koronavirusom, na šta je regovao dopredsjedvajući općinskog Vijeća Vedran Dodik i Sanel Dragolovčanin.

Iz Općine su se oglasili saopćenjem u kojem poručuju da je tačan navod da je jedan od uposlenika u izolaciji od 19. juna, ali da još uvijek nema nikakvu potvrdu da je pozitivan. Te poručuju da je ovo jedan vid neodgovornog ponašanja koje doprinosi pogoršanju opće atmosfere  ,eđu građanima i širenju straha.

Oni navode da razlozi za prekidanje mogu biti i što je na ovoj sjednici trebalo da se glasa o ukidanju tzv. bijelog hljeba između ostalog i dopredsjedavajućim OV, a optužili su i Sanela Dragolovčanina da je uvrijedio albansku nacionalnu manjinu u Sarajevu.

Dragolovčanin je za naš portal kazao da ne vidi kako i na koji način oni šire strah jer je pomoćnica načelnik Štaba Civilne zaštite Stari Grad Lejla Dizdarević napisala da je uposlenik CZ Stari Grad u samoizolaciji.

"Sjednicu nikada ne bi prekinuli ni za kakav bijeli hljeb, to sam rekao i pred kamerama. Ne bi sjednica bila prekinuta da je neko preuzeo odgovornost u slučaju pojave klastera ili nečeg goreg. Ona kao načelnic nije postupila po zakonu FBIH i kazala je da je predsjedavajući odgovoran, što on nije prihvatio i prekinuo je sjednicu.

Što se tiče bijelog hljeba, ja sam za to, možemo i sada glasati ako hoće, to mi niakda nije bila sporna tačka. Samo neka rade prema zakonu i ne uzimaju ono što odgovora kao sa švedskog stola i onda time ucjenjuju ljude da glasaju za njihove interese. 

Na ovoj sjednici se trebao usvojiti rebalans budžeta, koji je kriminalan, zbog toga su prešutjeli koronu, da bi to prošlo kako treba", rekao je on za Radiosarajevo.ba.

Dragolovčanin se osvrnuo i na uvrede Albanaca i poručio je da je to jezik njegovih predjedova, jer su oni iz Skadra(Albanija).

"Nisam uopšte znao da je ova gospođa tog porijekla. Pokušava da se prikaže iskrivljena slika. Ne vidim smisao njihovih optužbi. Imaju nadležne institucije koje će raditi svoj posao, nadam se jer vjerujem u institucije ove države", zaključio je Dragolovčanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije