Dragičević ispred OHR-a: Arnaut i Helez koriste situaciju, ovo je moje upozorenje

5
L.S.
Dragičević ispred OHR-a: Arnaut i Helez koriste situaciju, ovo je moje upozorenje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Damir Arnaut i Zukan Helez

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, danas je boravio ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi izrazio protest zbog činjenice da nije utvrđen termin sastanka Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i advokata Ifeta Ferageta, ali i zbog dolaska Damira Arnauta i Zukana Heleza.

Kako tvrdi Dragičević, ponuđeno mu je da njega i Ifeta Ferageta zastupaju članovi Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH i to Damir Arnaut i Zukan Helez.

"Oni prije svega nisu dogovorili sastanak sa Cristijanom Schmidtom, nego ja i grupa Pravda za Davida i advokat ifet Feraget. To sam jučer i rekao kad sam morao presresti visokog predstavnika Christiana Schmidta ispred Visokog sudskog tužilačkog vijeća", ističe Dragičević.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Naglašava kako je ovo još jedan vid načina zloupotrebe ubistva njegovog djeteta u političke svrhe.

Damir Arnaut i Zukan Helez - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Damir Arnaut i Zukan Helez

"Nažalost ovo sad koriste Damir Arnaut i Zukan Helez i ne mogu se sad sjetiti imena ko je još.. Ja sam rekao da imaju svu moju podršku da rade posao onako kako treba kao državni službenici i činovnici u cilju poboljšanja rada i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine, ali ne na ovaj način.

Jučer su zvali Ifeta Ferageta i Damir Arnaut je rekao Ifetu, to je toliko nisko, bijedno i jadno da.., pitao je Ifeta 'imaš li ti šta da poručiš preko mene Cristianu Shmidtu?' Ifet Feraget je za njih sviju i moralna i pravna i svakakva veličina. Jučer sam dogovorio sastanak Ifeta Ferageta i Cristiana Schmidta.
Ovo je ovdje moje upozorenje Schmidtu i tužilaštvu i OHR-u da im ne vjerujem, da neću odustati i da ću sutra biti i vrlo ošto ću se obratiti...", kazao je, između ostalog Dragičević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije