Davor Dragičević o novim potezima: "Država mi je nacrtala metu na čelu"

2
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević o novim potezima: "Država mi je nacrtala metu na čelu"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Nastavlja borbu za istinu i pravdu

Nakon dva mjeseca provedenih u šatoru ispred Suda Bosne i Hercegovine, po snijegu, kiši i suncu, Davor Dragićević je odlučio da se vrati u Banju Luku, odnosno u svoj geto, kako je rekao.

On se zahvalio narodu, raji, te svim "nanama i dedama" koji su bili tu uz njega svih ovih dana.

Odluku o odlasku potvrdio je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ali je istakao kako od borbe za istinu i pravdu neće odustati.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Sutra u 10.30h planiram protest ispred OHR-a i Christiana Schmidta zbog zloupotrebe položaja", govori Dragičević, uz tvrdnju kako pojedini žele da iz procesa sklone Ifeta Ferageta.

"Prekosutra, u četvrtak, Muriz, Ifet i ja imamo sastanak s tužiocima ovdje u Sudu BiH i vjerovatno ću odstupiti od svega. Za vikend idem nazad u Banja Luku, u svoj geto. Država BiH mi je nacrtala metu na čelu. Vidite da je sve zaraslo oko ove institucije, baš kao i država.

Ja ću sve dokazati, okrećem se istini za borbu i pravdu. Milanko Kajganić je kadar zločinačkog MUP-a RS. To je kadar Dragana Lukača koji mi je ubio djete", rekao je Dragičević.

Podsjećamo, Davor Dragičević je ispred Suda BiH 27. marta razvio improvizovani šator, kao vid borbe za istinu o smrti njegovog sina.

David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru Banja Luke.

Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. marta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije