Dragičević došao dati podršku porodici Memić: Da dočekamo da u sudnici vidimo ubice naše djece

0
Radiosarajevo.ba
Dragičević došao dati podršku porodici Memić: Da dočekamo da u sudnici vidimo ubice naše djece
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine izreklo je danas, 21. jula, drugostepenu presudu Zijadu Mutapu i drugima koji su optuženi da su učestvovali u prikrivanju dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede od kojih je kasnije preminuo.

Alisa Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac su osuđeni zbog prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića, a odbrana ima pravo na žalbu. Alisa Ramić je dobila 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac je osuđen na tri godine zatvora. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, on za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa.

Među brojnima koji su danas u Sarajevu došli dati podršku porodici Memić, Murizu i Arijani, bio je i čovjek koji ih, nažalost, najbolje razumije.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Riječ je o Davoru Dragičeviću, ocu koji također već godinama traži pravdu za ubijenog sina Davida.

"Lijepo je biti ovdje, ali moram ponoviti, ja, Davor Dragičević, i Pravda nismo došli da bi mi bili zadovoljni. Mi smo došli biti podrška Murizu", kazao je Dragičević, te nastavio:

"Lično nisam zadovoljan, očekujem u oba slučaja istrage za ubistvo i da konačno ubice budu suđeni u ovim institucijama i da država BiH uhvati i presudi ubice. Da nam daju pravnu pobjedu za našu djecu. I nama i građanima.

Muriz Memić: Alisa ode na robiju! Ima pravde u ovoj državi!

Muriz Memić: Alisa ode na robiju! Ima pravde u ovoj državi!

Ovo je fin iskorak za ljude, za sve nas i ja se iskreno nadam da je Banja Luka na redu."

Dodao je i sljedeće:

"Iako je nenanarodna skupština RS-a usvojili one zakone, iskreno se nadam da je ovo vjetar u leđa protiv svih koji su pokušali da zataškaju zločin, ubistvo mog Davida. Na institucijama je konačno da uhapse ubice, morat će doći dan kad ćemo vidjeti ubice na sudu. Bitno je da vidimo ubice u sudnici."

Mogu usvojiti zakone koje i kakve hoće, ja čvrsto stojim iza svake rečenice koju sam izrekao o mučenju i ubistvu mog sina, zaključio je on, te istaknuo:

"Nažalost, zar je trebaolo osam godina da bi došlo do ovog sudskog epiloga."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije