Dragan Čović o sankcijama: 'Ja mogu biti samo na anđeoskoj listi, nikako crnoj'

44
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović o sankcijama: 'Ja mogu biti samo na anđeoskoj listi, nikako crnoj'
Foto: FENA / Dragan Čović

U Mostaru je danas, 19. januara, održana sjednica Predsjedništva HDZ-a Bosne i Hercegovine, a poslije se obratio predsjednik stranke Dragan Čović. 

Čović se po prvi put oglasio od kada je u javnost izašlo pismo državnog sekretara SAD-a Antonyja Blinkena, koje je objavio i portal Radiosarajevo.ba, gdje se od određenih političara u BiH traži pritisak na upravo njega, kako bi se ubrzao proces izgradnje južne plinske interkonekcije

"Ono je znakovito i tiče se par tema. Jedna tema je komunicirana u janvost, druge nisu. Ja ću sam samo reći za jednu temu, drugo neću iznositi, ako se i ona iskomunicira iznijet ću je vrlo otvoreno. Ja sam razgovaorao s međunarodnim predstavnicima kao šef HDZ-a ili parlamentarac.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Ako se sjećate, mislim da je bio šesti mjesec prošle godine, jedne posjete jednog predstavnika administracije u Domu naroda, razišli smo se prijateljski i onda mi rekao ako to ne uradiš ja ću sutra izaći i prozvat ću te za korupciju, antiustavno djelovanje. I izašao je sutradan i to je odjeknulo u javnosti.

Za 10 do 15 dana me ta ista osoba pitala zašto nisam reagirao. Pa što ću ja reagirati, neka svako radi svoj posao. Ja odgovaram za ono za šta sam preuzeo odgovornost prema svom narodu. Slušat ću ono od njih jer su parneri, ali i svoj narod", rekao je Čović. 

Poznati novinar Ivica Puljić tvrdi: 'Dragan Čović na korak od sankcija iz SAD-a'

Poznati novinar Ivica Puljić tvrdi: 'Dragan Čović na korak od sankcija iz SAD-a'

Najzanimljiviji dio press konferencije je svakako bila reakcija predsjednika HDZ-a na pitanje o sankcijama SAD-a. 

"Šta može uslijediti nakon toga, to me ne zanima. Ja mogu samo biti na nekoj bijeloj listi, jer je anđeoska, nikakvoj crnoj", odgovorio je Čović. 

Podsjetimo, novinar Ivica Puljić je na društvenim mrežama objavio informaciju da su za Čovića bile spremne američke sankcije. 

"Dragan Čović je na korak od američkih sankcija. Povod je južna plinska interkonekcija, a razlozi su dublji - korupcija, povezanost s Dodikom i moguće Rusima, nacionalizam ...

Sankcije su spremne, trebale su biti nametnute prije Nove godine, ali htjelo se probati još jednom", poručio je Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (44)

/ Povezano

/ Najnovije