Sastali se Nikšić i Čović u Mostaru: Šta su dogovorili o izmjenama Izbornog zakona BiH?

3
Fena
Sastali se Nikšić i Čović u Mostaru: Šta su dogovorili o izmjenama Izbornog zakona BiH?
Foto: Fena / Čović i Nikšić u Mostaru

Dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas su na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održali sastanak s predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem.

Sastanku su, pored Čovića, nazočili dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović te dopredsjednik Toni Kraljević.

Okupljeni dužnosnici govorili su o saradnji partnera u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na federalnom i BiH nivou, kao i funkcioniranju vlasti te predstojećim projektima i potrebnim zakonskim rješenjima u 2024. godini. Također, govoreno je o donošenju budžeta na federalnom i državnom nivou.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Kao prioritet djelovanja istaknuto je intenziviranje rada na izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i potreba postizanja domaćeg rješenja.

U tom svjetlu, dogovoreno je održavanje hitnog sastanka partnera iz FBiH (HDZ BiH, SDP, Narod i Pravda, Naša stranka) na temu Izbornog zakona i ostalih uvjeta nužnih za otvaranje pregovaračkog procesa s EU, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije