U Banjoj Luci počeo sastanak stranaka iz RS o izbornom zakonu, opozicija nije došla

1
Radiosarajevo.ba
U Banjoj Luci počeo sastanak stranaka iz RS o izbornom zakonu, opozicija nije došla
Foto: RTRS / Sa sastanka u Banjoj Luci

Kako je i ranije najavljeno, u ponedjeljak, 8. januara, u 13.30 sati u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske počeo je sastanak predstavnika stranaka iz ovog bh. entiteta na kojem će se razgovarati o izbornom zakonu RS.
 
Sastanak je zakazao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji je odmah na početku imao raspravu sa Nenadom Nešićem (DNS), koji je imao zamjerke na upućene pozive pojedincima.

Na sastanku učestvuju potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, predsjednik SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Srđan Todorović, generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić, kao i član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević.

Sastanku prisustvuju i ministar pravde RS Miloš Bukejlović i ministarica uprave i lokalne samouprave Senka Јujić.

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

Na sastanku nema predstavnika opozicije.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, Stevandić je sazvao sastanak da bi RS, kako je rekao, zaštitila vlastitim izbornim zakonom i sama sprovodila izbore za skupštine opština i gradova, kao i za predsjednika RS i zastupnike Narodne skupštine, dodajući da za to postoji ustavni osnov.

U 16 sati u dvorani Borik bit će održana akademija povodom neustavnog dana RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije