Dragan Čović iz Jajca poslao novu poruku

18
Fena
Dragan Čović iz Jajca poslao novu poruku
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović prisustvovao je danas u Jajcu proširenoj sjednici Kantonalnog odbora HDZ-a BiH kantona Središnja Bosna i Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce.

Predsjednik KO HDZ BiH Središnja Bosna Radoje Vidović upoznao je Čovića sa svim stranačkim aktivnostima na području kantona te projektima izvršne i zakonodavne vlasti, a predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Jajce Ivo Šimunović prezentirao je stranačke aktivnosti na području te općine.

Predsjednik HDZ-a BiH upoznao je nazočne o trenutnoj političkoj situaciji te daljnjim aktivnostima političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH, nakon održanog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Čović je kazao kako u idućim danima očekuje nastavak razgovora i konačan završetak nužnoga procesa reforme izbornoga zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi, jer je ostalo još jako malo vremena za dogovor.

KO HDZ-a BiH kantona Središnja Bosna i Općinski odbor HDZ-a BiH Jajce potvrdili su jednoglasnu podršku predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u budućim aktivnostima i pregovorima u procesu reforme izbornoga zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi, sukladno usvojenim zaključcima Hrvatskog narodnog sabora.

Politička i društvena kriza u Bosni i Hercegovini mora se žurno riješiti na korist svih naroda Bosne i Hercegovine, poručili su iz HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo o investicijama i razvoju u ovom kantonu, kao i projektima koji će omogućiti jači ekonomski razvoj te uz to poboljšati status zaposlenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije