Dragan Čović i Nermin Nikšić sastali se u Mostaru: "Nastavljamo našu dobru saradnju"

8
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović i Nermin Nikšić sastali se u Mostaru: "Nastavljamo našu dobru saradnju"
Foto: X.com / Nermin Nikšić i Dragan Čović

Nermin Nikšić, federalni premijer i lider Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine - koja zajedno s Narodom i pravdom te Našom strankom čini političku koaliciju Trojka - susreo se danas, 2. augusta, s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice.

Susreti stranačkih lidera, čije partije, zajedno sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, čine vlast na državnom nivou, održan je u Mostaru.

Čović je o susretu otkrio:

Zabrinuti za sigurnost: Aviokompanija obustavlja letove za Tel Aviv

Zabrinuti za sigurnost: Aviokompanija obustavlja letove za Tel Aviv

"Sastanak danas u Mostaru o funkcionalnosti vlasti i radu institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nastavljamo našu dobru suradnju koja je ključna za stabilnost i razvoj, kao i protok reformskih procesa na razini FBiH i BiH."

Nikšić je, pak, poručio kako su razgovarali "o ključnim pitanjima i nastavku reformskih procesa kroz stabilne i funkcionalne institucije na putu ka Evropskoj uniji".

"Važno je da nastavimo kvalitetnu i fokusiranu koalicionu saradnju na svim nivoima u korist građana BiH", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije