Dragan Bursać: 'Stanivuković u danima žalosti sa trubačima na izbore - sramotno'

9
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: 'Stanivuković u danima žalosti sa trubačima na izbore - sramotno'
Foto: Kolaž / Dragan Bursać i Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za gradonačelnika Banje Luke, danas je u pratnji bake došao da glasa, a na glasačko mjesto su ih dopratili trubači svirajući 'Marš na Drinu'.

Čak i da nije riječ o pjesmi uz koju su počinjeni najteži zločini tokom agresije na BiH, sama činjenica da je, u danima žalosti zbog razornih poplava koje su odnijele brojne živote, jedan političar odlučio doći na biračko mjesto uz muziku trubača dovoljna je za osudu.

Taj čin, u trenutku kad cijela država tuguje zbog katastrofe, pokazuje nepoštovanje prema žrtvama i nesvjesnost o težini trenutne situacije.

Gorske službe na terenu: Herojski napori u spasilačkoj misiji nakon poplava u BiH

Gorske službe na terenu: Herojski napori u spasilačkoj misiji nakon poplava u BiH

Ugledni bosanskohercegovački novinar, kolumnista, publicista, Dragan Bursać, komentarisao je dolazak Draška Stanivukovića na glasačko mjesto.

"Draško Stanivuković danas je došao da glasa, a na glasačko mjesto su ga uz muziku dopratili trubači svirajući 'Marš na Drinu'. Na stranu sad pjesma koja je (p)ostala jedna od četničkih koračnica, ali u danima žalosti za cijelu zemlju? Sramno da sramnije ne može Biti!", napisao je Dragan Bursać.

O ovom sramotnom potezu prvi je pisao portal Radiosarajevo.ba, a sve možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije