Dragan Bursać o bijegu Savčića: Srbija je postala sigurna kuća za zločince

7
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać o bijegu Savčića: Srbija je postala sigurna kuća za zločince
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Sud Bosne i Hercegovine je danas donio odluku o raspisivanju međunarodne potjernice za Milomirom Savčićem, optuženim za genocid u Srebrenici.

Povodom ovoga se oglasio Dragan Bursać, bh. novinar i kolumnista.

"Pa treba priupitati časni sud, zašto je dopustio sa se optuženi za genocid šetka po BiH i to nakon podignute optužnice i zašto su dozvolili optuženiku da (najvjerovatnije) pobjegne u Srbiju?

A ne bi nilo loše javno upitati i bjegunca Savčića, zašto bježi kad je, kako tvrdi nevin i kad 'nema šta kriti ni koga se bojati'?

Na koncu, treba kostatovati da je Srbija (p)ostala sigurna kuća za ratne zločince i da se na žalost ta sramota nastavlja!", poručio je Bursać putem Facebooka.

Podsjetimo, Savčiću je početkom prošle godine potvrđena optužnica za učešće u genocidu, određen je pritvor zbog kršenja sudskih mjera zabrane.

Međutim, nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio pritvor, nekadašnji komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske RS (VRS) kojem se sudi za pomaganje u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine, nije pronađen na kućnoj adresi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije