Dr. Spahović: Nisam glasao za oduzimanje licence dr. Ismetu Gavrankapetanoviću

Radiosarajevo.ba
Dr. Spahović: Nisam glasao za oduzimanje licence dr. Ismetu Gavrankapetanoviću
Photojoiner / Dr. Spahović i dr. Gavrankapetanović

Na jučerašnjoj sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo, raspravljalo se o prijavi protiv profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića, v. d. direktora Opće bolnice u Sarajevu. 

Među imenima koji su glasali za smjenu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića nenamjernom pogreškom se našlo i ime dr. Rahe Spahovića, specijaliste pedijatrije, koji se javio našem portalu. 

"Dana 16.07.2020. na Vašem portalu objavljen je tekst pod naslovom - Ko je na Etičkom komitetu glasao ZA smjenu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Pomenuti tekst obiluje neistinama. 

Naime, tvrdite da sam ja, doktor Raho Spahović, glasao za oduzimanje licence "moralnoj gromadi" doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću, što je apsolutna laž. Na jučerašnjoj sjednici Odbora za medicinsku etiku i deontologiju ljekarske komore KS nisam glasao, jer nisam član pomenutog odbora, te samim tim nemam pravo glasa. Logično, zar ne?

Također, Odbor za medicinsku etiku i deontologiju je utvrdio da je doktor Ismet Gavrankapetanović prekršio kodeks medicinske etike i deontologije Ljekarske komore FBiH. Samim tim, predmet će biti proslijeđen tužiocu komore na daljnje postupanje.

Bez obzira na sva spinovanja medija, ostat će zabilježen sramni čin doktora Ismeta Gavrankapetanovića, tj. kršenje medicinskog kodeksa etike i deontologije", naveo je dr. Raho Spahović, specijalista pedijatrije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije