Ko je na Etičkom komitetu glasao ZA smjenu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića

Radiosarajevo.ba
Ko je na Etičkom komitetu glasao ZA smjenu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića
Facebook / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Na jučerašnjoj sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo, raspravljalo se o prijavi protiv profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića, v. d. direktora Opće bolnice u Sarajevu. 

Etički komitet broji devet članova i za donošenje ove odluke bilo je potrebno pet ruku.

Četiri člana Etičkog komiteta nisu se ni pojavila na ovom zasjedanju, a od preostalih pet članova jedan je bio protiv, a četiri člana na čelu sa prof. dr. Ernom Suljić su glasala za oduzimanje licence.

Nezvanično, uz prof. dr. Suljić, oduzimanje licence glasali su Snježana Marjanović, Azra Pašić i Malik Vodopić, dok je protiv ovakve skandalozne odluke bila prim. dr. Elma Vukotić.

Pojedini mediji su prenijeli da su za smjenu prof. dr. Gavrankapetanovića glasali i mr. sci. med. Elma Ćatović-Baralija i Raho Spahović, što nije tačno. 

Elma Ćatović-Baralija je sve potvrdila našem portalu.

"Na sjednici Etičkog komiteta nisam bila prisutna. Mislila sam da je bio prisutan i kolega Raho Spahović, ali sam za njega upravo saznala da nije", kazala je mr. sci. med. Elma Ćatović-Baralija za naš portal.  

Podsjetimo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

"Ma kada je moj babo mogao otići na robiju u Sremsku Mitrovicu osam godina za jednu pjesmu, može i Ismo dati licencu za bolesno dijete i svu buduću bolesnu djecu", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije