Dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Bolivije o rezoluciji u UN-u

0
Radiosarajevo.ba
Dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Bolivije o rezoluciji u UN-u
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Denis Bećirović i Diego Paryj Rodríguez

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Republike Bolivije u UN-u Diegom Paryjem Rodríguezom u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku. Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u UN-u dr. Zlatko Lagumdžija.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, koja će se naći danas pred Generalnom skupštinom UN-a, dr. Bećirović je istakao da tekst rezolucije ima univerzalni karakter.

Dr. Bećirović je tokom razgovora naglasio da će rezolucija poticati države članice UN-a, organizacije UN-a, brojne međunarodne i regionalne organizacije i civilno društvo, uključujući nevladine organizacije, te akademske institucije i druge relevantne sudionike da obilježavaju međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

EURO 2024 | Nezainteresovani Nizozemci i Francuzi odigrali utakmicu bez pogodaka

EURO 2024 | Nezainteresovani Nizozemci i Francuzi odigrali utakmicu bez pogodaka

Generalna skupština UN-a svojom rezolucijom o Srebrenici, preporučuje kreiranje programa sjećanja i obilježavanja, kroz organizaciju posebnih aktivnosti u znak odavanja počasti žrtvama genocida 1995. godine u Srebrenici.

Također, predviđeno je da se u kontinuitetu provode odgovarajuće edukacije i aktivnosti podizanja svijesti javnosti, zaključio je Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije