Donesena presuda: Vlasnik hotela koji je pretukao radnicu Enisu Klepo dobio 10 mjeseci zatvora

8
Radiosarajevo.ba
Donesena presuda: Vlasnik hotela koji je pretukao radnicu Enisu Klepo dobio 10 mjeseci zatvora
Foto: Radiosarajevo.ba / Hotel Jablanica

Sud u Konjicu danas, 28. decembra prvostepeno je osudio Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

U ovu zatvorsku kaznu bit će mu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Amir Džafić, vlasnik hotela ''Jablanica", optužen je da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitan u četvrtak, 28. decembra u 14 sati", kazao je ranije advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela "Jablanica", na jugu BiH, da je 1. augusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, "pogrdne riječi" i pretukao.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 350 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije