Izjasnio se vlasnik hotela Jablanica: Tvrdi da nije kriv za premlaćivanje Enise Klepo

2
Radiosarajevo.ba
Izjasnio se vlasnik hotela Jablanica: Tvrdi da nije kriv za premlaćivanje Enise Klepo
Foto: Facebook/ Radiosarajevo.ba / Enisa Klepo prije i poslije nemilog događaja

Vlasnik hotela 'Jablanica' Amir Džafić izjasnio se danas pred sudom u Konjicu da nije kriv za nasilničko ponašanje i premlaćivanje djelatnice Enise Klepo.

Džafića zastupa advokat Edim Karalić, a oštećenu Nada Dalipagić. Predmet se sada dostavlja drugom sudiji, a ročište mora biti zakazano za 30 dana.

"Sada će se cjelokupni predmet dostaviti sudiji prema Krivičnom zakonu FBiH, odnosno Vijeću koje prilazi sad glavnom pretresu. On će biti zakazan u roku od 30 dana od dana o izjašnjenju o krivnji. Na glavnom pretresu će prvo Tužiteljstvo iznijeti svoje dokaze, pa onda obrana i Sud će na kraju donijeti presudu, to je proces propisan zakonu o Krivičnom zakonu FBiH.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Glavni nositelji postupka su Tužiteljstvo, postupajuća tužiteljka i branioc, a prava oštećene su prema našem krivičnom postupku dosta sužena i ona može svjedočiti o svemu onome što joj se dogodilo. Nakon toga, ona ima pravo na podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva, ukoliko optuženi bude osuđen", kazala je za hercegovina.info Nada Dalipagić, advokatica Enise Klepo.

Advokaticu smo pitali što će biti sa zadnjom neisplaćenom platom budući da je to bio 'povod' za premlaćivanje nakon što je Klepo nadležne pitala o svojoj zarađenoj plati.

Potvrđeno: Radnica Enisa Klepo tužila vlasnika hotela Jablanica koji je teško pretukao

Potvrđeno: Radnica Enisa Klepo tužila vlasnika hotela Jablanica koji je teško pretukao

"To je u parničnom postupku, razdvojeno je i ići će nakon ovoga procesa u kojem se potražuju imovinska prava", kazala nam je Dalipagić.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01. augusta 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela 'Jablanica' u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja 'Jablanica', a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka, navodi Tužilaštvo.

Po odluci Glavnog tužioca ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužiteljstva i Tužiteljstvo je u suradnji s PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije