Odgođen glavni pretres u slučaju premlaćivanja Enise Klepo u Jablanici: Poznat i razlog

4
Radiosarajevo.ba
Odgođen glavni pretres u slučaju premlaćivanja Enise Klepo u Jablanici: Poznat i razlog
Foto: Facebook/ Radiosarajevo.ba / Enisa Klepo prije i poslije nemilog događaja

Za danas zakazani glavni pretres pred Općinskim sudom u Konjicu, a zbog premlaćivanja Jablaničanke Enise Klepo otkazan je.

Kako portal Hercegovina.info saznaje, razlog odgode su zdravstveni problemi vlasnika hotela Jablanica Amira Džafića, koji je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Novi termin nije poznat, budući da se ne zna kada bi optuženi, koji ima emboliju pluća, mogao izaći iz bolnice. 

Na prethodnom ročištu o izjašnjenu krivnje Džafić se izjasnio da nije kriv.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Optužnica ga tereti da je dana 1. kolovoza ove godine u 21.30 sati u holu hotela 'Jablanica' u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić.

On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja 'Jablanica'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije