Dom za stare u Goraždu: Još pet štićenika i medicinska sestra pozitivni na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Dom za stare u Goraždu: Još pet štićenika i medicinska sestra pozitivni na COVID-19
Foto: Screenshot / Domu za stare i iznemogle osobe

Situacija u Domu za stare i iznemogle osobe u Goraždu dodatno se komplicira nakon što je objavljena informacija da su dodatnih pet štićenika kao i još jedna medicinska sestra pozitivni na koronavirus.

Još u petak smo objavili da je 11 štićenika bilo pozitivno na testiranju na COVID-19, a među zaraženim našle su se i dvije uposlenice  jedna medicinska sestra i jedna njegovateljica.

"Od ukupnog broja štićenika pet je pozitivno na COVID-19, dok je među uposlenicima pozitivna još jedna medicinska sestra. Dakle, to je ukupan broj zaraženih osoba jer smo se svi testirali. Trenutno se o zaraženim osobama staraju njegovateljice i jedna preostala sestra. Danas zasjeda Krizni štab i na njima je da odluče kako ćemo dalje", kazao je Anes Begović za Radiosarajevo.ba.

On je ponovio kako je najveći problem u cijeloj priči što Bosansko-podrinjski kanton (BPK) nema izolatorij i što su primorani sami unutar ustanove praviti improvizirane karantene.

"Još uvijek niko ni od zaraženih štićenika, a ni osoblja ne pokazuje znakove teže infekcije. U pitanju su lakše kliničke slike tako da je situacija u tom kontekstu pod kontrolom. S druge strane, veliki je problem što nemamo izolatorija tako da smo jednu stranu zgrade rezervisali za zaražene štićenike, a drugu za one bez infekcije", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije