Dom u Goraždu: Više od polovine korisnika zaraženo, preminula dva štićenika

Radiosarajevo.ba
Dom u Goraždu: Više od polovine korisnika zaraženo, preminula dva štićenika
Wikipedia / Goražde

Dva štićenika Doma za stare i iznemogle osobe Goražde, koji su bili pozitivni na koronavirus, preminula su, potvrdio je direktor Doma Anes Begović 

U posljednja 24 sata u BPK Goražde zaraza koronavirusom potvrđena je kod devet osoba, od čega četiri iz Doma za stara i iznemogla lica.

To znači da je više od polovine korisnika zaraženo. Od 42 korisnika 23 je pozitivno na COVID-19, kao i dva uposlenika, medicinska sestra i njegovateljica.

Direktor Doma Anes Begović u izjavi za N1 rekao je da je bez obzira na tešku situaciju ohrabrujuće to što nemaju težu kliničku sliku u domu.

''Zdravstveno stanje je relativno dobro, ima onih koji osjećaju mučninu, ali nema respiratornih tegoba. Imamo problem , jer ne postoji izolatorij na području kantona, gdje bi mogli da izmjestimo pozitivne korisnike, a to bi nam umongome olakšalo rad. Borimo se, odvajamo pozitivne od negativnih, pravimo trijažu i odvajamo korisnike koji su pozitivni, da bi na osnovu rezltata znali gdje dalje'', ističe on.

Јutros su testirani svi preostali korisnici i osoblje, a rezultati će biti poznati večeras, najkasnije sutra ujutro, a tada će biti poznato kako dalje postupati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije