Virus ušao u Dom za stare u Goraždu: Inficirano 11 štićenika i dva uposlenika

Radiosarajevo.ba
Virus ušao u Dom za stare u Goraždu: Inficirano 11 štićenika i dva uposlenika
Foto: Screenshot / Koronavirus u Goraždu

Situacija u Domu za stare i iznemogle osobe u Goraždu izuzetno je složena s obzirom na to da je danas 11 štićenika bilo pozitivno na testiranju na COVID-19, a među zaraženim su i dvije uposlenicejedna medicinska sestra i jedna njegovateljica.

Direktor ove ustanove Anes Begović istakao je za Radiosarajevo.ba da je situacija teška, ali se nada da će što prije prebroditi krizu.

"Nažalost, pozitivno je na testiranju 11 štićenika našeg doma i dva uposlenika. Uskoro bi trebali biti testirani i svi ostali. Ono što u ovom momentu možemo uraditi jeste da odvojimo pozitivne od negativnih, ali nam je problem što u blizini ne postoji izolatorij. Moramo hitno reagirati, stanje nije nimalo dobro, ali se nadamo najboljem", rekao je za Radiosarajevo.ba direktor Begović.

On je dodao kako se trenutno o štićenicima brine jedna medicinska sestra, a ako se na testiranju dokaže da je i ona pozitivna to će biti dodatni problem. Kaže kako će u tom slučaju biti primorani privremeno angažirati dodatno medicinsko osoblje.

Valja istaći da Dom za stare i iznemogle osobe u Goraždu zbrinjava 43 stare i bolesne osobe. Zasad su u Bosansko-podrinjskom kantonu aktivna 83 slučaja infekcije, a u izolaciji je 239 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije