Dom naroda vanredno o kupovini "malina respiratora"

Radiosarajevo.ba
Dom naroda vanredno o kupovini "malina respiratora"
Foto: Dom naroda / Dom naroda Parlamenta FBiH

Dom naroda Parlamenta FBiH idući će četvrtak, 18. juna, vanredno zasijedati kako bi raspravili o nabavci 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, što je i predmet istrage Tužilaštva BiH.

U ovom slučaju su, podsjetimo, zasad osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite, te Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda tako će se naći izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora, kao i informacije o mjerama Vlade FBiH i o radu Federalne uprave civilne zaštite od sredine marta, kada je u FBiH proglašeno stanje nesreće i FUCZ, s posebnim osvrtom na nabavke. 

O ovome su već raspravljali poslanici Predstavničkog doma, kada je zatražena smjena Vlade, što nije dobilo potrebnu većinu.

Delegati će u četvrtak također razmatrati izmjene Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije