Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića

Radiosarajevo.ba
Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića
FOTO: Fena / Za zasjedanja u hotelu

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nije usvojio zaključak kojim se traži ostavka premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH, a koji su potpisali klubovi pet stranaka.

Zahtjev za smjenu potpisali su predsjednici Klubova poslanika Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Podsjećamo, Novalić je uhapšen prošle sedmice zbog afere "Respiratori". Osim njega tada su uhapšeni i suspendovani načelnik FUCZ Fahrudin Solak, te vlasnik firme "Srebrena malina" koja je uvezla sporne respiratore Fikret Hodžić.

Nakon ispitivanja Tužilaštvo je predložilo pritvor za uhapšene, ali je Sud taj prijedlog odbio. Iz Tužilaštva su najavili žalbu na ovu odluku Suda.

Afera "Respiratori" potresla je FBiH, nakon što su preko firme "Srebrena malina" uvezeni respiratori za koje je istragom utvrđeno da se ne mogu koristiti na odjeljenjima intenzivne njege.

Respiratori su plaćeni 10,5 miliona maraka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije